Πώς να βοηθήσετε

Πώς να συνεισφέρετε στην προσπάθεια γενικά

  • Γράψτε άρθρα σ' αυτό τον ιστότοπο, όπως περιγράφεται στις οδηγίες παρακάτω.
  • Αν έχετε γνωστούς βουλευτές ή άλλους παράγοντες, ενημερώστε τους. Ρωτήστε τους βουλευτές της περιφέρειάς σας ποια είναι η θέση τους για το πρόβλημα.
  • Διαδώστε αυτές τις ιστοσελίδες.
  • Δημιουργήστε κατάλογο δημοσιογράφων που ασχολούνται με το περιβάλλον και στείλτε τους ενημερωτικό υλικό με το ταχυδρομείο. Ρωτήστε μας για να σας στείλουμε το ενημερωτικό υλικό.
  • Κάντε αποδελτίωση σχετικών άρθρων στον τύπο και αναλάβετε τη δημιουργία και συντήρηση ιστοσελίδας σ' αυτόν τον ιστότοπο όπου να τα καταγράφετε.
  • Ό,τι άλλη ιδέα έχετε.

Πώς να συνεισφέρετε στον ιστότοπο

Σχολιασμός άρθρων

Μπορείτε να σχολιάσετε υπάρχοντα άρθρα είτε ανώνυμα είτε ανοίγοντας λογαριασμό στο wikidot.

Σύνταξη άρθρων

Αν θέλετε να γράψετε νέο άρθρο πρέπει καταρχήν να δημιουργήσετε λογαριασμό στο wikidot, ακολουθώντας το link "Create account" πάνω δεξιά. Είναι πολιτική μας να δημοσιεύουμε μόνο επώνυμα άρθρα, επομένως στα στοιχεία του λογαριασμού σας πρέπει να συμπληρώσετε όνομα και επώνυμο (σε περίπτωση αμφιβολίας ελέγξτε πατώντας το "My account" πάνω δεξιά, και μετά "My profile", "About myself").

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως η υποβολή άρθρου αποτελεί αποδοχή εκ μέρους σας της πολιτικής πνευματικής ιδιοκτησίας του ιστότοπου: το copyright παραμένει σε σας, και το άρθρο σας γίνεται δημοσίως διαθέσιμο υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Greece. Ακόμα, είναι βασικό να ξέρετε πως ό,τι γράψετε δεν ξεγράφει, και ενώ μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις στο άρθρο σας μετά την υποβολή, οι προηγούμενες εκδόσεις του παραμένουν δημοσίως διαθέσιμες, όπως μπορείτε να δείτε αν σ' ένα υπάρχον άρθρο πατήσετε το "show more" στο κάτω μέρος.

Αφού δημιουργήσετε λογαριασμό στο wikidot και κατανοήσετε τα παραπάνω, υποβάλετε το άρθρο σας. Παρακαλούμε φροντίστε να κάνετε το κατάλληλο formatting και όχι απλά να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση από άλλο πρόγραμμα.

Αφού υποβάλετε το άρθρο, οι διαχειριστές, εφόσον το εγκρίνουν, θα το μετακινήσουν από την κρυμμένη κατηγορία Drafts σε μια από τις άλλες κατηγορίες, και θα εμφανιστεί και στη μπροστινή σελίδα του ιστότοπου. Αν για κάποιο λόγο οι διαχειριστές δεν το εγκρίνουν, θα το μετακινήσουν στην κρυμμένη κατηγορία Rejected.

Αν οι διαχειριστές σάς έχουν κάνει μέλος του ιστότοπου, τότε έχετε δικαίωμα να δημοσιεύετε άρθρα κατευθείαν χωρίς έγκριση υποβάλλοντας κατευθείαν στην κατάλληλη κατηγορία.

Οδηγίες για forum moderators

Αν οι διαχειριστές σάς προάγουν σε forum moderator, τότε έχετε επιπλέον δικαιώματα, και ιδιαίτερα το δικαίωμα να μετακινείτε άρθρα μεταξύ των κατηγοριών. Παρακαλείσθε να εξετάζετε πού και πού την κρυμμένη κατηγορία Drafts και να βλέπετε αν υπάρχουν άρθρα προς έγκριση. Πριν εγκρίνετε ένα άρθρο βεβαιωθείτε πως ο συντάκτης του έχει προσδιορίσει όνομα και επώνυμο στο λογαριασμό του, πως το άρθρο είναι σχετικό με το θέμα αυτού του ιστότοπου, πως δεν περιέχει άσχημη γλώσσα και πως δεν γίνεται προσβλητικό ή συκοφαντικό, πως δεν έχει σοβαρά προβλήματα στο formatting, πως έχει κατάλληλη περίληψη, και πως δεν έχει κάποιο άλλο προφανές πρόβλημα. Αλλιώς, βοηθήστε το χρήστη να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και να μάθει να γράφει κατάλληλα άρθρα. Η έγκριση του άρθρου πραγματοποιείται μετακινώντας το άρθρο στην κατάλληλη κατηγορία (επιλέξτε more options πάνω δεξιά του άρθρου, και στη συνέχεια move thread).

Αν ένας χρήστης έχει κατανοήσει τα παραπάνω και γράφει κατάλληλα άρθρα, ζητήστε από τους διαχειριστές να γίνει μέλος του site ώστε να γράφει άρθρα χωρίς έγκριση, και ενδεχομένως και forum moderator.

Οδηγίες για page moderators

Αν οι διαχειριστές σάς έχουν κάνει page moderator, τότε μπορείτε να τροποποιείτε οποιαδήποτε σελίδα του ιστότοπου πατώντας το κουμπί Edit στο κάτω μέρος. Μπορείτε επίσης να δημιουργείτε νέες σελίδες, καθώς και να τροποποιείτε την πλαϊνή στήλη με το μενού.

Οδηγίες για διαχειριστές

Άν είστε διαχειριστής, μπορείτε να κάνετε τα πάντα, όπως να δώσετε δικαιώματα σε άλλους και ό,τι άλλο νομίζετε, στην ιστοσελίδα διαχείρισης. Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να πειράζετε πράγματα που δεν ξέρετε τι είναι (μπορείτε να πειραματιστείτε φτιάχνοντας ένα άλλο site στο wikidot). Οι δυνατότητες που θα χρειαστείτε είναι κυρίως το να δίνετε δικαιώματα σε άλλους και το να προσθέτετε ή να αλλάζετε κατηγορίες στο forum.

Εκτός όπου αναφέρεται διαφορετικά, οι σελίδες διατίθενται υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Greece.