Πώς κάνουμε formatting στα άρθρα και τις σελιδες

Το windwatch.gr φιλοξενείται στο wikidot, στο οποίο το formatting του κειμένου γίνεται με σύμβολα, ως εξής:

++ Επικεφαλίδα 2 (δύο συν στην αρχή της γραμμής)

Παράγραφος 1.

Παράγραφος 2 (οι παράγραφοι χωρίζονται με κενές γραμμές).

* Κουκίδες γίνονται με ένα αστεράκι στην αρχή.
* Να άλλη μια κουκίδα
* Και μια τρίτη κουκίδα

Αν γράφοντας ένα άρθρο ή μια σελίδα πληκτρολογήσετε τα παραπάνω, τότε αυτό που τελικά θα εμφανιστεί όταν πατήσετε το Save θα είναι το εξής:


Επικεφαλίδα 2 (δύο συν στην αρχή της γραμμής)

Παράγραφος 1.

Παράγραφος 2 (οι παράγραφοι χωρίζονται με κενές γραμμές).

  • Κουκίδες γίνονται με ένα αστεράκι στην αρχή.
  • Να άλλη μια κουκίδα
  • Και μια τρίτη κουκίδα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε είτε στη σχετική βοήθεια του wikidot, είτε χρησιμοποιώντας τα κουμπάκια πάνω από το πεδίο εισαγωγής, τα οποία σας βοηθούν να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα σύμβολα formatting.

Δεν γνωρίζουμε κάποιο τρόπο να μετατραπεί αυτόματα το κείμενό σας σ' αυτή τη μορφή από επεξεργαστές κειμένου, και έτσι αυτό που συνιστούμε να κάνετε, αν έχετε ήδη γραμμένο το άρθρο σας σε έναν επεξεργαστή κειμένου, είναι αντιγραφή και επικόλληση από τον επεξεργαστή κειμένου στο πεδίο εισαγωγής, και στη συνέχεια διόρθωση με το χέρι. Αν γράφετε καινούργιο άρθρο, είναι καλύτερα να το γράψετε κατευθείαν στη μορφή του wikidot, είτε κατευθείαν στο πεδίο εισαγωγής, είτε σε ένα text editor όπως το Notepad. Η τελευταία λύση είναι καλή γιατί μπορείτε να κάνετε προεργασία χωρίς σύνδεση στο Internet, ενώ επίσης μπορείτε περιοδικά να σώζετε το άρθρο στο δίσκο σας. Ένας editor που είναι καλύτερος από το Notepad και μπορεί να σας εξυπηρετήσει είναι ο Notepad++.

Εκτός όπου αναφέρεται διαφορετικά, οι σελίδες διατίθενται υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Greece.